Cultuur met je Buur van start in Altweerterheide

Cultuur met je Buur van start in Altweerterheide

27-35-2017
Categorie: Primair Onderwijs

Op basisschool St. Jozef in Altweerterheide hebben de 24 kinderen van groep 7-8 in de omgeving van de school kritisch gekeken naar ‘lelijke plekken’. Ze hebben in groepjes foto’s gemaakt van deze in hun ogen lelijke plekken, en er een top 4 uit samengesteld. Deze is in het dorp verspreid waarna bewoners konden kiezen voor de allerlelijkste plek. Dat bleek het speeltuintje bij Op den Das te zijn.

Hierna zijn de kinderen met kunstenares Angeline Maas aan de slag gegaan, om er een mooiere plek van te maken. In maquettes hebben zij een andere invulling van het speeltuintje verbeeld: veelkleurige objecten waarop je kan klimmen, glijden, spelen.

In de volgende fase worden de ontwerpen gepresenteerd aan een deskundige jury waarin ook mensen uit de wijk zitten, de ambtenaar van de gemeente Weert die over speelplaatsen gaat, een kunstenaar en iemand van de dorpsraad. Zij zullen een keuze maken voor een uit te voeren ontwerp, dat in het voorjaar door bewoners, vrijwilligers en kinderen zal worden uitgevoerd.

Terug

kunst & Cultuur kleuren het leven

neem contact met ons op!

Norbert leurs
hoofd onderwijs
n.leurs@ku-cu.nl
Bregje Roos
coördinator voortgezet onderwijs
b.roos@ku-cu.nl
Marieke Scharroo
cultuurcoach Cranendonck & Heeze-Leende
m.scharroo@ku-cu.nl
Johannie van Tuel
cultuurcoach Weert & Nederweert
j.vantuel@ku-cu.nl
Chantal Noldus
medewerker onderwijs
c.noldus@ku-cu.nl

Ku+cu brengt mensen samen met kunst en cultuur
wij helpen u graag verder

 
neem contact met ons op!