Cultuur met je buur

 

Iedere wijk of dorp heeft wel een plekje waar men liever niet komt. Vervallen, vergeten en misschien wel vernield. Dit project focust zich juist op die plekken, die wel wat aandacht kunnen gebruiken.

Doel van 'Cultuur met je buur' is om zoveel mogelijk wijkbewoners actief te maken in het verbeteren van de leefbaarheid van hun directe omgeving. Dit gebeurt door samenwerking tussen kinderen van de basisschool (groep 7 - 8) en alle bewoners: hun ouders, jongeren, de dorpsraad, kunstenaars uit de wijk, vrijwilligers en opbouwwerkers van PuntWelzijn. Het resultaat is heel concreet: een lelijke plek die wordt verfraaid en waar iedereen zich verantwoordelijk voor voelt.

Maar het proces dat hiertoe leidt, is belangrijker: mensen werken samen, bundelen hun krachten. Jong en oud, kunstenaar en amateurs, wijkbewoner en ondernemer zetten zich in met als resultaat een mooiere woonplek, maar ook een betere contacten, samenwerking. Het einde van het project is de onthulling van de mooie plek waarbij het 'lied tegen de lelijkheid' wordt gezongen.

Discipline: Beeldend 2D, Beeldend 3D, Multimedia, Muziek
Thema: Community Arts
Doelgroep: Groep 7, Groep 8
Aanbieder: RICK, zangkoor VOCUS, Dansschool Fresh, Perron C
Uitgevoerd bij: BS De Firtel - Stramproy, BS De Kameleon - Weert, BS St. Jozef - Weert, Kindcentrum Aan de Bron - Weert, Montessorischool - Weert, OJBS de Duizendpoot - Stramproy
Duur van activiteit: gedurende het schooljaar van ca. oktober t/m juni

Neem contact met ons op!

Norbert leurs
hoofd onderwijs
n.leurs@ku-cu.nl
Bregje Roos
coördinator voortgezet onderwijs
b.roos@ku-cu.nl
Marieke Scharroo
cultuurcoach Cranendonck & Heeze-Leende
m.scharroo@ku-cu.nl
Johannie van Tuel
cultuurcoach Weert & Nederweert
j.vantuel@ku-cu.nl
Chantal Noldus
medewerker onderwijs
c.noldus@ku-cu.nl

Ku+cu brengt mensen samen met kunst en cultuur
wij helpen u graag verder

 
neem contact met ons op!