Ik reken op jou

De rekenmethode 'de Wereld in getallen' is opgedeeld in 8 blokken. In ieder blok worden de rekenlessen opgehangen aan verschillende thema's. Voor de onderbouw worden de thema’s gebruikt uit de methode 'Kleuterplein'.

In dit project is voor elk blok één creatieve les vanuit verschillende disciplines ontwikkeld. Dit is gebeurd door de culturele partners in samenwerking met de leerkrachten. De rekenvaardigheden van de kinderen werden tijdens deze lessen op een andere manier ontwikkeld. De opdrachten stimuleerden op diverse manieren het creatieve denken van de kinderen.

Elke groep kreeg één les van een vakdocent. De andere lessen werden door de vakdocent met de leerkracht besproken en zelfstandig door de leerkracht uitgevoerd. Zo werd bijvoorbeeld in groep 7 het rekenen in rap-vorm gedaan door een vakdocent. De les was door deze docent ook beschreven in een lesbrief, zodat de leerkracht zelf deze les in de toekomst kan geven. De lessen zijn vastgelegd in een digitale methode waardoor ze voor de komende jaren geborgd zijn.

Discipline: Beeldend 2D, Beeldend 3D, Beeldend Textiel, Dans, Literatuur, Multimedia, Muziek, Theater/drama, Deskundigheidsbevordering
Thema: Rekenen
Doelgroep: Groep 3 t/m groep 8, leerkrachten
Aanbieder: Jan & Ko, RICK
Uitgevoerd bij: IKC De Kerneel - Nederweert
Duur van activiteit: hele schooljaar

Neem contact met ons op!

Norbert leurs
hoofd onderwijs
n.leurs@ku-cu.nl
Bregje Roos
coördinator voortgezet onderwijs
b.roos@ku-cu.nl
Marieke Scharroo
cultuurcoach Cranendonck & Heeze-Leende
m.scharroo@ku-cu.nl
Johannie van Tuel
cultuurcoach Weert & Nederweert
j.vantuel@ku-cu.nl
Chantal Noldus
medewerker onderwijs
c.noldus@ku-cu.nl

Ku+cu brengt mensen samen met kunst en cultuur
wij helpen u graag verder

 
neem contact met ons op!