Kunstsmullen 2016

In de oktobermaand van 2016 stond Heeze voor de derde keer in het teken van Kunstsmullen. In restaurants waren heerlijke culinaire hapjes en maaltijden te proeven en in de buitenlucht rondom Kasteel Heeze was kunst te zien, gemaakt door verschillende kunstenaars.

Ook de scholen hebben hun bijdrage geleverd aan Kunstsmullen 2016 met als thema 'Verwondering'. Kinderen van vijf basisscholen hebben kunst gemaakt waarin ze het thema van Kunstsmullen hebben gekoppeld aan het thema van de kinderboekenweek, 'Oud en jong'.

Voor dit project is een lesbrief gemaakt met lessuggesties per niveau. De kleuters dachten na over wat zij vreemd zouden vinden als opa of oma dat zou doen en hebben dat omgezet in een werkstuk. Groep 3-4 maakte een Stopmotion met het project Studio poezie van Bibliotheek de Kempen. Leerlingen van groep 5-6 maakten nieuwe voorwerpen van de kleding van opa’s en oma’s. Groep 7 schreef gedichten in een workshop van een lokale schrijfster en groep 8 werkte het thema 'Close-up/op z'n kop' uit.

Discipline: Beeldend 2D, Beeldend 3D, Beeldend Textiel, Literatuur, Multimedia
Thema: Verwondering, kinderboekenweek, oud & jong
Doelgroep: Groep 1 t/m groep 8, schoolbreed
Aanbieder: Bibliotheek de Kempen, Monique Beukema
Uitgevoerd bij: BS Dirk Hezius - Heeze, BS Merlebos - Heeze, BS St. Jan - Leende, KC De Parel - Heeze, OBS De Trumakkers - Heeze,
Duur van activiteit: ca. 1 maand

Neem contact met ons op!

Norbert leurs
hoofd onderwijs
n.leurs@ku-cu.nl
Bregje Roos
coördinator voortgezet onderwijs
b.roos@ku-cu.nl
Marieke Scharroo
cultuurcoach Cranendonck & Heeze-Leende
m.scharroo@ku-cu.nl
Johannie van Tuel
cultuurcoach Weert & Nederweert
j.vantuel@ku-cu.nl
Chantal Noldus
medewerker onderwijs
c.noldus@ku-cu.nl

Ku+cu brengt mensen samen met kunst en cultuur
wij helpen u graag verder

 
neem contact met ons op!